Het ontstaan van het ontwerp

We hebben Buro Blad in de arm genomen voor het maken van een mooi en uniek ontwerp. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van speelplekken voor kinderen. Belangrijk uitgangspunt was dat het ontwerp zou passen bij het karakter en de geschiedenis van het dorp Tuil én natuurlijk de wensen van de kinderen. We hebben daarom de kinderen op de naastgelegen Klingelenburg gevraagd naar hun wensen. Zij hadden hele goede input. Groep 1/2 van de Klingelenburg heeft zelfs een heuse maquette geknutseld. Mooi he?


Vervolgens is er op een avond van Levend Landschap in het dorpshuis in Tuil gesproken met inwoners. Het werd tijdens deze avond en in de wandelgangen op school wel duidelijk: er is een groot draagvlak voor de komst van de speeltuin!

De schetsfase

Nadat bovenstaande input was verzameld zijn we aan de slag gegaan met schetsen. Hoe groot is de ruimte, wat willen we aan groen, wat wordt het thema? Welke speeltoestellen zouden we er graag in zien? Hoe kan de speeltuin voldoen aan alle doelgroepen? Zo ontstond er een speelse schets met….. een kasteelthema!

 

Het ontwerp in ruwe versie

Na de schetsfase kwamen we aan bij de uitwerking van het ontwerp. Hier was een belangrijk onderdeel: de keuze van speelmogelijkheden. Welke toestellen passen er in en, niet onbelangrijk, welke zijn betaalbaar. Bij deze fase volgde namelijk ook een kostenberekening. Dit was nodig om te kijken of de plannen haalbaar werden. We kiezen er duidelijk voor om een natuurspeeltuin te maken. Dit betekent niet dat er alleen maar groen is, maar ook niet dat er gewoon natuurlijke speeltoestellen staan op een grasveld. We hebben gekozen voor een mooie mix van natuurlijk landschap, een geweldig kasteel in het midden en diverse speeltoestellen. De tekening die volgde ziet er zo uit:

Het definitieve ontwerp

De kostenberekening gaf ons goed inzicht in het budget dat nodig is voor een mooie natuurspeeltuin. Na een paar aanpassingen in de toestel keuzes is het ontwerp definitief geworden. Zoals verwacht liggen de kosten hoger dan de bijdrage die de gemeente heeft gegeven. We hebben met slimme keuzes een budget bepaald dat haalbaar is als we ons inzetten voor het zoeken van sponsors en subsidie mogelijkheden. We zijn dus momenteel héél hard bezig achter de schermen om dit van de grond te krijgen. De technische tekening van het definitieve ontwerp: (Klik voor een vergroting)

Soorten toestellen

De natuurspeeltuin zal naast veel groen ook leuke speeltoestellen bevatten. De toestellen zijn afgestemd op verschillende leeftijden. Denk aan een kleine en een grote glijbaan, een zogenaamd ‘vogelnest’ en een uitdagende klimroute. Een impressie van de stijl van de speeltoestellen:

Wilt u een bedrag of dienst sponsoren?

Elke bijdrage, groot of klein, brengt de realisatie van de speeltuin weer een stapje dichterbij. Bent u in de gelegenheid om zakelijk of privé een bedrag te sponsoren? Neem dan contact op via het formulier op deze website of ons telefoonnummer.
Of klik hier om eenvoudig online uw bijdrage te doen!
Geld inzamelen | Doneeractie.nl