Een natuurspeeltuin voor Tuil en omgeving

In de wijk Klingelenberg in Tuil worden diverse woningen gebouwd. De eerste woningen dateren van het jaar 2010 en inmiddels wonen er heel veel kinderen in de wijk. Helaas bevat de gehele nieuwbouwwijk niet één kleine speeltuin voor de kinderen.

Na het oprichten van de stichting om daar verandering in te brengen was een belangrijke vraag: waar is er ruimte voor de speeltuin? De volgende stap was dus het zoeken naar een stuk beschikbare grond om de speelplek op te realiseren. Er is uiteindelijk is samenspraak met de basisschool, kinderen, ouders en de gemeente besloten om een bestaand trapveldje hiervoor te gebruiken. Het veld is al vlak, grotendeels goed omheind, en goed bereikbaar. Bovendien ligt het gunstig naast de school waardoor het mogelijkheden biedt voor natuur educatie.

Per 1 januari 2019 is de grond officieel toegekend aan Stichting Natuurspeeltuin Tuil. De locatie is dus niet langer een obstakel om daadwerkelijk een speeltuin in de nieuwbouw van Tuil te realiseren. Het wachten komt nu nog voort uit het rondkomen van de totale financiering van de speeltuin.